adscode
adscode
adscode

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akardan Habertürke açıklamalar

Habertürkte Kübra Parın sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili adayı Hulusi Akar'dan açıklamalar

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akardan Habertürke açıklamalar

Habertürk'te Kübra Par'ın sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili adayı Hulusi Akar'dan açıklamalar...

Bakan Akar'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Kayseri'de ilk günden itibaren doğal bir şekilde hesap kitap yapmadan arkadaşlarmızı ziyaret ettik. İYİ Parti, CHP, Yeniden Refah Partisi'nden arkadaşlarımızdan kim varsa kucaklaştık. Orada annemin tanıdığı kişiler bizi karşıladı. Komşularımız vardı. Burada temelde ülkemizin birliği, bütünlüğü, refahı için çalışıyoruz. Seçimler demokrasinin gereği. Burada herkes fikrini anlatır. Taleplerimizi, yapacaklarımızı, planlarımızı anlatırız, vatandaşlarımız dinler karar verir. Bu karara herkes saygılı olur.

"EMNİYETLİ BİR ŞEKİLDE TAHLİYE EDECEĞİZ"
Sudan'daki vatandaşlarımızın dönüşü için uçaklarımızı tahsis ettik. Planlamalar yapıldı. Uçaklarımız vatandaşlarımızın tahliyesini gerçekleştirmekte. Bir uçağımız emniyetli şekilde indi. Diğer uçağımıza hafif atışlarla hasar verildi. Bazı silahlı gruplar var, kontrolsüz gruplardan yapıldığını değerlendiriyoruz. Dışişleri Bakanlığımızla koordineli çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ateş altında kalan uçağımızın tamiri gerçekleşiyor. Sudan'da iki hava alanında herhangi sıkıntıya düşmeden, tahliyeye çalışıyoruz. Sorun yaşamayacağımızı değerlendiriyorum. Vatandaşlarımızın emniyetli bir şekilde tahliyesini gerçekleştireceğiz.

AKKUYU NÜKLEER SANTRALİ TÖRENİ
Teknik yönden nükleerde ciddi yer edinmiş bulunuyoruz. Bu bizim için önemli gelişme. Törenin bu şekilde yapılması liderlerin, sayın Cumhurbaşkanımızın soğuk algınlığına bağlı rahatsızlığı, sayın Putin'in oradaki meşguliyetleri dolayısıyla uygulama bu şekilde yapıldı.

"YENİ GÖÇE TAHAMMÜLÜMÜZ YOK"
11 yıl sonra ilk defa Suriye Savunma Bakanı ile bir araya geldik. Önemli bir görüşmeydi. Kendi sorunlarımızı kendimiz çözelim. Herşeyin başı diyalog. Bunu önemli kabul ettik. Bir anda her şeyin çözümesi tabii ki mümkün değil. Rusya, Türkiye, Suriye olarak savunma bakanları ve istihbarat başkanları vardı. Bazı temennilerimizi söyledik. Asıl amacımızın terörle mücadele olduğunu, 85 milyon vatandaşımızın güvenliği için gayret gösteridğimizi ifade ettik. Şu anda ilave göçe tahammülümüzün olmadığını söyledik.

"TEK DERDİMİZ TERÖRİSTLERLE MÜCADELE"
Tarafların doğal olarak biraz maksimalist talepleri olabiliyor. Biz bunu makule çekmeye çalışıyoruz. Buradan silahlı kuvvetlerimizin Fırat'ın batısından çekilmesi halinde sonuç ne olacak? Şu anda Suriye'nin üçte biri teröristlerin kontrolünde. Örgüt kendince kurnaz davranıp, adını değiştirmek suretüiyle farklı bir isimle meşruiyet kazanmaya çalışıyor. Biz de YPG'den farkı olmadığını söylüyoruz. Bizim hiçbir şekilde rejime karşı tutumumuz yok. Tek derdimiz teröristlerle mücadele ediyoruz.

"REJİM İŞBİRLİĞİNE YAKIN GÖZÜKÜYOR"
Türkiye'ye gelen insanlar rejimin baskısından kaçan insanlar. Bunlar tekrar topraklarına döneceklerse gönüllü, saygın ve güvenli olmalı. Dolayısıyla rejimin bunu sağlaması lazım. Rejim bunun farkında. Birkaç kez af çıkardılar. Rejimin bakışı olabildiğince objektif, onlar önünde sonunda topraklara dönecekler. Burada gerekli güvencelerin verilmesi ve rahat bir şekilde dönmesi. Rejimin işbirliğine yakın gözüktüğünü söyleyebiliriz. Belli noktalarda mutabakat sağlandı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder