adscode
adscode
adscode

Milli Savunma Bakanlığı'ndan Güncel Açıklamalar

Son dakika gelişmeleri ve Milli Savunma Bakanlığı'nın açıklamaları

Milli Savunma Bakanlığı'ndan Güncel Açıklamalar

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, ABD’de icra edilen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesinde Sayın Cumhurbaşkanımıza refakat eden Milli Savunma Bakanı Sayın Yaşar Güler’in yapacağı ikili görüşmelerde F-16 tedarik/modernizasyon sürecinin gündeme gelip gelmediği ve son durum hakkındaki sorular üzerine şunları söyledi. "Bilindiği üzere sözleşmeler imzalandı ve detayları üzerindeki çalışmalar heyetler arasında görüşmeler vasıtasıyla devam etmektedir. Çok fazla etkenin olduğu bu süreçte teknik detaylar ile ilgili hususlar zirve kapsamında da ele alınacaktır. Verilecek kararlar sonrasında ortaya çıkacak ayrıntılar bilahare kamuoyu ile paylaşılacaktır.

"Pençe Kilit Operasyonunda kilitlenmenin yaşandığı belirtilirken, teröristlerin dezenformasyona başvurarak uluslararası kamuoyunu yanıltmaya çalıştığı ifade edildi.

Ayrıca, Türk-Amerikan Savunma Ortaklarını Güçlendirme Temalı Çalışma Grubu Toplantısı'nda Türk savunma sanayinin gelişimi ve iş birliği konularının ele alındığı belirtildi.

Diğer yandan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadeledeki kararlılığı ve hudut güvenliği konusundaki çalışmaları hakkında detaylı bilgiler verildi. Ayrıca, yaklaşan 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü ile ilgili yapılan hazırlıklardan da bahsedildi.

Son olarak, uluslararası alanda Türkiye'nin bölgesel ve küresel barışa katkıları, eğitim-tatbikat faaliyetleri ve insani yardım çalışmaları hakkında bilgiler paylaşıldı. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin