adscode
adscode
adscode

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI YÜKSEK ASKERİ ŞURA TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısında yapılan açıklamalar ve son operasyonlar hakkında bilgi verildi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI YÜKSEK ASKERİ ŞURA TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen basın toplantısında yapılan açıklamalara göre, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komuta kademesinin şekillendiği 2024 yılı Yüksek Askerî Şûra toplantısı Cumhurbaşkanı'nın başkanlığında icra edildi. Toplantıda alınan kararların devletimize, milletimize ve Silahlı Kuvvetlerimize hayırlı olması temennisi dile getirildi. Açıklamalarda ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri'nin son operasyonlarına da değinildi. Irak ve Suriye'nin kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonlarda son bir haftada 67, 1 Ocak'tan bugüne kadar ise bin 588 terörist etkisiz hale getirildi. Ayrıca Gara, Kandil ve Asos'ta bulunan terör hedeflerine yönelik gerçekleştirilen hava harekatında 25 hedef başarıyla imha edildi. Operasyonlarda ele geçirilen silahlar ve mühimmatlar hakkında da bilgi verildi.

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde teröristlere ait 6 mağara/tünel tespit edilirken, arama-tarama faaliyetlerinde el yapımı patlayıcılar ve silahlar ele geçirildi.

Ayrıca, hudut güvenliğine ilişkin yapılan açıklamalarda, yasa dışı geçişleri önlemek amacıyla 310 şahısın yakalandığı, 916 şahsın ise hudut geçemeden engellendiği belirtildi. Ayrıca orman yangınlarına karşı da Türk Silahlı Kuvvetleri'nin rezerv gücüyle destek verildiği ifade edildi. Basın toplantısında ayrıca İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve bölgedeki gerginliğe ilişkin de açıklamalar yapıldı. Türkiye'nin uluslararası hukuka aykırı bulduğu saldırılar nedeniyle İsrail'in derhal ateşkesi kabul etmesi gerektiği vurgulandı. Son olarak, silahaltına alınacak yedek subay ve astsubay adayları ile erlerin sınıflandırma sonuçlarının yarın açıklanacağı duyuruldu. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin