Milli Yazılım TDLSim, NATO Tatbikatında Başarıyla Görev Yaptı

Türk savunma sanayisine ait olan TDLSim yazılımı, NATO tatbikatında başarıyla görev aldı ve taktik veri bağlantıları alanında büyük bir başarı elde etti.

Milli Yazılım TDLSim, NATO Tatbikatında Başarıyla Görev Yaptı

Türk savunma sanayisine ait olan MilSOFT tarafından geliştirilen TDLSim yazılımı, Polonya'da gerçekleştirilen NATO Müşterek Kuvvet Eğitim Merkezi'nde düzenlenen CWIX 2024 tatbikatında başarıyla görev yaptı. Bu yazılım, askeri sistemler arasında güvenli bilgi alışverişi için taktik veri bağlantıları sağlamak amacıyla geliştirilmiştir.

CWIX 2024 tatbikatı kapsamında TDLSim, birlikte çalışabilirlik testlerini içeren entegrasyon etkinliğinde 146 testi başarıyla tamamlayarak uyumluluk raporu almaya hak kazandı. Bu sayede, NATO ağına katılarak ortak operasyon icra etmek için gerekli şartları sağlayan bir sistem olarak değerlendirildi. TDLSim, havadan erken ihbar ve kontrol uçağı, savaş uçağı, füze rolleri ve görevleri üstlenerek başarılı bir performans sergiledi. Ayrıca, taktik veri bağlantısı analizi ve simülasyon imkanı sunan bu yazılım, NATO Link-16 ağının sanallaştırılmasına da olanak tanımaktadır.

Milli yazılım TDLSim, Türk Kara Kuvvetleri, Türk Hava Kuvvetleri, ASELSAN, TÜBİTAK SAGE, Azerbaycan Hava Kuvvetleri ve Pakistan Silahlı Kuvvetleri tarafından aktif olarak kullanılmaktadır. CWIX 2024'te elde ettiği başarılarla birlikte ihracat potansiyeli de artan TDLSim, uluslararası arenada da dikkat çekmektedir. .