Mısır'a Yapılan Yatırımlar Artıyor

Avrupa Birliği, Mısır'a yapılan maddi yardımları ve stratejik yatırımları artırma kararı aldı.

Mısır'a Yapılan Yatırımlar Artıyor

Avrupa Birliği Başkanı von der Leyen, Mısır'ın istikrar ve refahının önemine vurgu yaparak, Mart ayında 7,4 milyar Euro tutarında büyük bir finansman ve yatırım paketi açıkladıklarını belirtti. Bugün ise imzalanan 1 milyar Euroluk yardım paketi, Mısır'ın özel sektörünü destekleyecek. Ayrıca, 1,8 milyar Euro değerinde yeni Avrupa yatırımlarını harekete geçirme hedefiyle de çalışmalar sürüyor.

Mısır'ın temiz enerji merkezi olma hedefine destek veren von der Leyen, 25 milyon Euro değerinde temiz teknoloji ve dijital eğitim projesi başlatılacağını duyurdu. Özel sektörün de bu yeni ortaklığa dahil olmasıyla başarılı bir işbirliği hedefleniyor.