adscode
adscode
adscode

Mısır'da 8 Yaşındaki Çocuğun Elleri Kesilerek Öldürülmesi Olayı

Mısır'da 8 yaşındaki bir çocuğun cansız bedeninin bulunması ve cinayetin yasa dışı tarihi eser kazıcılığı ile ilişkilendirilmesi ülkede büyük yankı uyandırdı.

Mısır'da 8 Yaşındaki Çocuğun Elleri Kesilerek Öldürülmesi Olayı

Mısır'da yaşanan trajik bir olay ülkede büyük bir yankı uyandırdı. Elleri kesilerek öldürülen 8 yaşındaki bir erkek çocuğunun cansız bedeni bulundu. Olayı araştıran savcılar, cinayetin yasa dışı tarihi eser kazıcılığı ile ilişkili olduğunu belirtti. Çocuğun babası Abu El Vafa, dört gün boyunca kayıp olan çocuğun cesedini Asyıt şehrindeki bir tarım arazisinde buldu. Polis, cinayetle ilgili olarak çocuğun akrabası olan üç erkek kardeşi gözaltına aldı.

Şüphelilerden ikisi, antik Mısır hazinelerine ulaşmak isteyen bir maden arayıcısına çocuğun ellerini satmak amacıyla cinayeti işlediklerini itiraf etti. Suçlular, hazine çıkarma ritüeli için çocuğun kanını akıtmak zorunda kaldıklarını iddia etti. Bu vahşi cinayet sosyal medyada büyük tepki topladı. Benzer olayların sıkça yaşandığı Mısır'da suçluların adalet karşısında ağır cezalar alması talep edildi. Mısır'da antik hazine bulma inancı nedeniyle birçok cinayet işlendiği biliniyor. Bazı sahte şeyhler, hazine çıkarma ritüellerinde insan kanı, hatta çocuk kanı gerektiğini iddia ediyor. Mısırlılar, sahte şeyhlerin kanlı ritüellerine karşı önlemler alınmasını bekliyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder