adscode
adscode
adscode

Moody's Türkiye'nin Kredi Notunu 2 Kademe Artırdı

Moody's uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Türkiye'nin kredi notunu 2 kademe yükseltti ve görünümü pozitif olarak korudu. Analistler ve uzmanlar kararı olumlu bir gelişme olarak değerlendirdi.

Moody's Türkiye'nin Kredi Notunu 2 Kademe Artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu 2 kademe artırarak "B3"ten "B1"e yükseltirken, kredi notu görünümünü "pozitif" olarak korudu.

Moody's'ten yapılan açıklamada, kredi notunun yükseltilmesinde yönetimdeki gelişmelerin, para politikasındaki kararlılık ve geri dönüşün etkili olduğu belirtildi. Analistler ve uzmanlar, Moody's'in bu kararını olumlu bir gelişme olarak değerlendirdi.

Finans analisti Haluk Bürümcekçi, diğer kredi derecelendirme kuruluşlarıyla aradaki farkı kapatmak için Moody's'in bu adımı atması gerektiğini belirtti.

Bluebay Varlık Yönetimi Gelişen Piyasalar Kıdemli Stratejisti Timothy Ash, Türkiye'nin kredi notundaki yükselişin devamının beklendiğini ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in reformlarının etkili olduğunu vurguladı.

İstanbul Topkapı Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu, not artışının Türkiye için önemli bir gelişme olduğunu belirtirken, Pariterium Danışmanlık Kurucusu Dr. İsmet Demirkol da Türkiye'nin daha da yüksek kredi notlarına layık olduğunu ifade etti. Moody's'in kararı, Türkiye'nin yatırım yapılabilir kategoriye gitme sürecinde önemli bir adım olarak görülüyor. Diğer kredi derecelendirme kuruluşları S&P ve Fitch Ratings'in de Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesi bekleniyor. Bu kararın Türkiye'nin yabancı sermaye girişini artırabileceği ve ekonomiye olan güveni artırabileceği düşünülüyor. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder