adscode
adscode
adscode

Moody's Türkiye'nin Kredi Notunu Yükseltti, Borsa İstanbul Pozitif Başladı

Moody's tarafından yapılan sürpriz kredi notu artışı Türkiye'nin ekonomisine olumlu yansıdı. Borsa İstanbul haftaya yükselişle başladı.

Moody's Türkiye'nin Kredi Notunu Yükseltti, Borsa İstanbul Pozitif Başladı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu "B3"ten "B1"e yükseltirken, kredi notu görünümünü "pozitif" olarak korudu. Bu sürpriz kararın ardından Borsa İstanbul da haftaya pozitif başladı. BIST 100 endeksi, %0,24'lük bir yükselişle 11. 182,64 puandan açılış yaptı. Altın fiyatlarında da hareketlilik devam ediyor. Altının ons fiyatı 2,402 dolardan işlem görüyor ve %0. 06 artmış durumda.

Gedik Yatırım – Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Eda Karadağ, Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu iki kademe birden yükseltmesinin piyasada pozitif bir hava oluşturduğunu ancak yeni bir etki yaratmadığını belirtti.

Özellikle 11 bin puan seviyesinin korunduğunu vurgulayan Karadağ, yatırımcıların altına yöneldiğini ve geri çekilmelerin alım fırsatı sunduğunu ifade etti. Yarın Merkez Bankası'ndan açıklanacak faiz kararı da yakından takip edilecek. Beklentiler, faiz oranlarının sabit bırakılacağı yönünde olsa da karar metnindeki ibarelerin önemli olacağı belirtiliyor. Altın fiyatları üzerinde etkili olan bir diğer faktör ise ABD'de yaşanan gelişmeler ve Fed'in faiz politikaları. Eda Karadağ, altının güvenli liman arayışında olan yatırımcılar tarafından tercih edildiğini ve geri çekilmelerin alım fırsatı oluşturduğunu söyledi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder