adscode
adscode
adscode

MSB'nin Önemli Açıklamaları ve Son Durumlar

MSB'nin F-16 tedariki, Irak ile ortak harekat merkezi, Suriye ilişkileri ve Nijer ziyareti hakkındaki açıklamaları ve son dakika bilgileri.

MSB'nin Önemli Açıklamaları ve Son Durumlar

Son dakika bilgilerine göre, Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, ABD'den F-16 tedarik edilmesi konusunda çalışmaların devam ettiğini ve sözleşmelerin imzalandığını belirtti. Irak ile ortak harekat merkezi kurulmasına ilişkin teknik çalışmaların problemsiz devam ettiği açıklandı.

Suriye ile ilişkilerdeki son duruma da değinen bakanlık kaynakları, Türkiye'nin terörle mücadelesini sürdürdüğünü ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü korumaya en fazla katkı sağlayan ülke olduğunu vurguladı. Ayrıca, bakanların Nijer ziyaretiyle ilgili detaylar da paylaşıldı. Milli Savunma Bakanlığı ayrıca, son bir haftada 72 teröristin etkisiz hale getirildiğini ve toplamda 1. 427 teröristin bu yılın başından itibaren etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Ayrıca, sınırlarda 340 şahsın yakalandığı bilgisi de paylaşıldı. Son olarak, Türk Silahlı Kuvvetlerinin eğitim-tatbikat faaliyetlerinin ve uluslararası görevlerinin devam ettiği belirtildi.

Aden Körfezi'nde ticaret gemilerine karşı deniz güvenliğini sağlamak amacıyla Türk Deniz Kuvvetleri tarafından Birleşik Görev Kuvveti-151'in komutasının devralınacağı bilgisi verildi. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin