adscode
adscode
adscode

MSNBC Muhabiri Netanyahu'nun Gazze Operasyonunu Değerlendirdi

MSNBC muhabiri Jacobs, Netanyahu'nun Gazze operasyonuna ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

MSNBC Muhabiri Netanyahu'nun Gazze Operasyonunu Değerlendirdi

MSNBC muhabiri Jacobs, Amerikan MSNBC kanalına verdiği demeçte, Netanyahu'nun konuşmasına neden katılmadığına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Netanyahu'nun 39 binden fazla Filistinlinin ölümüne yol açtığı bildirilen acımasız askeri operasyonu beni dehşete düşürdü" ifadesini kullanan Jacobs, İsrail ordusunun Netanyahu'nun talimatıyla 10 aydır Gazze'yi yoğun bombardımana tuttuğunu belirtti.

Jacobs, "Gazze'yi yerle bir etmenin, neredeyse tüm sivil nüfusu yerinden etmenin ve Filistinli ailelerin neslini yok etmenin kesinlikle hiçbir haklı gerekçesi yoktur" diye konuştu.

İnsani yardımın ulaştırılamadığını ve dağıtılamadığını hatırlatan Jacobs, bu durumun yakın zamanda 1 milyon Filistinlinin en yüksek seviyede açlıkla karşı karşıya kalmasına neden olacağını dile getirdi. Jacobs, Netanyahu'nun savaşı sürdürmesinin nedenini "hesap vermekten korkması" olarak açıkladı ve ateşkes konusunda isteksiz olduğunu belirtti. Ayrıca Jacobs, Netanyahu'nun konuşmasının savaşı sonlandırmayacağını ve bölgedeki ihtiyaç sahiplerine insani yardımları ulaştırmayacağını vurguladı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder