adscode
adscode
adscode

Muğla’da Devam Eden Orman Yangınına Yoğun Müdahale

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki orman yangınına yönelik yapılan yoğun müdahalede son durum

Muğla’da Devam Eden Orman Yangınına Yoğun Müdahale

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Pınarlıbelen Mahallesi Etrim ve Kaklık mevkiinde çıkan orman yangınına yoğun bir müdahale devam ediyor. İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesine ait ekipler sevk edildi.

Yangın söndürme çalışmalarına, havadan 10 helikopter ile 8 uçak, karadan 119 arazöz, 16 su tankeri, 5 dozer, 400 personel ve bazı sivil toplum kuruluşları ile çok sayıda itfaiye ekibi destek veriyor. Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit ve Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci de yangın bölgesine gelerek söndürme çalışmasını takip etti. Muğla Valisi İdris Akbıyık da bölgede bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Vali Akbıyık, yaptığı açıklamada, yangının kontrol altına alınması için büyük bir mücadele verdiklerini belirtti.

Havadan ve karadan yapılan müdahalenin etkili olduğunu ifade eden Akbıyık, yangının yayılmasının engellendiğini ancak tam kontrol altına alınmadığını söyledi. Yangın söndürme çalışmalarının sabaha kadar devam edeceğini vurguladı. Bodrum Kaymakamı Çit ise ekiplerin tüm imkanlarla yangına müdahalede bulunduğunu ve yangının kontrol altına alınmaya çalışıldığını belirtti. Belediye Başkanı Mandalinci ise bölgenin sarp arazi olması nedeniyle müdahalenin zorlukla gerçekleştiğini söyledi. Türk Silahlı Kuvvetlerine ait 2 helikopterin de yangın söndürme çalışmalarına destek verdiği açıklandı. Toplamda 18 hava aracı, 119 arazöz ve 400 personelin yangınla mücadele ettiği bildirildi. Yangının yerleşim yerlerine ulaşmadığı ve tehdit oluşturmadığı belirtildi. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin