adscode
adscode
adscode

Mustafa Destici: "Liselerde Kuran-ı Kerim Dersi Zorunlu Olmalı"

Mustafa Destici'nin konuyla ilgili yaptığı açıklama

Mustafa Destici: "Liselerde Kuran-ı Kerim Dersi Zorunlu Olmalı"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, lisede haftada iki saat okutulacak Kur'an-ı Kerim dersinin bazı siyasetçileri ve gazetecileri rahatsız ettiğini belirtti. Destici, Türkiye'nin Türk İslam memleketi olduğunu vurgulayarak, liselerde Kuran-ı Kerim dersinin zorunlu olması gerektiğini ifade etti.

Mustafa Destici'nin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Burası Türk İslam memleketi. Liselerde onlar istese de istemese de çocuklarımız Kuranı Kerim'de öğrenmelidir. Peygamber Efendimizi de öğrenmelidir." dedi.

Destici, Kuran-ı Kerim'in ve Peygamber Efendimizin hayatının, gençlerin manevi ve dini gelişimi için önemli olduğunu vurguladı. Bu dersin, Türk gençliğinin milli ve manevi değerlerine sahip çıkmasını sağlayacağını belirten Destici, bunun Türkiye'nin geleceği açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

BBP liderinin bu açıklamaları, Türkiye'de eğitim sistemi ve dini eğitim konularında tartışmaları yeniden gündeme getirdi. Liselerde Kuran-ı Kerim dersinin zorunlu olup olmaması konusundaki fikir ayrılıkları, toplumun farklı kesimlerinde çeşitli tepkilere neden oldu.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder