adscode
adscode
adscode

Napolyon'a Ait Silahlar Rekor Fiyata Satıldı

Napolyon'a ait silahlar açık artırmada rekor fiyatla alıcı buldu

Napolyon'a Ait Silahlar Rekor Fiyata Satıldı

Fransız silah ustası Louis-Marin Gosset tarafından tasarlanan ve Eski Fransız İmparatoru Napolyon Bonapart’a ait silahlar, Fontainebleau Sarayı yakınındaki Osenat Müzayede evinde açık arttırmaya çıkarıldı. Dün gerçekleştirilen açık arttırmada, Napolyon'un iki silahı tam 1 milyon 690 bin euroya alıcı buldu. Bu silahlardan birinin, Napolyon'un 1814 yılında intihar girişiminde bulunduğu silah olduğu biliniyor. Altın ve gümüş işlemeli olan silahların üzerinde ise Napolyon'un profilinin işlemesi bulunuyor. Silahlar, orijinal kutusu ve çeşitli aksesuarlarıyla birlikte sahibini buldu.

Napolyon'a ait bu silahlar Fransa Kültür Bakanlığı tarafından kısa süre önce "milli hazine" olarak kabul edilmiş ve yurt dışına çıkarılması yasaklanmıştı. Alınan karara göre, Fransız hükümetinin ismi açıklanmayan alıcıya 30 ay içerisinde yeni bir teklif yapması gerekiyor.

12 Nisan 1814'te yaşanan olayda, Napolyon'un silahından birini kendini öldürmek için kullanacağı ancak barutun boşaltıldığı ve hayatının kurtarıldığı biliniyor. Bu olayın ardından silahlar, Armand de Caulaincourt'a verilmişti..

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder