adscode
adscode
adscode

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Habertürk te Türkiye son derece önemli bir rol oynadı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Habertürk ten Afşin Yurdakul un sorularını yanıtladı Stoltenberg Ukrayna Rusya Savaşı nükleer silah iddiaları ve Türkiye Yunanistan gerilimine yönelik konuştu

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Habertürk te Türkiye son derece önemli bir rol oynadı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Habertürk'ten Afşin Yurdakul'un sorularını yanıtladı.

Stoltenberg, İsveç ve Finlandiya'nın NATO sürecine yönelik "İsveç Finlandiya'nın üyeliğine yönelik görüşüyoruz" dedi.

Stoltenberg ayrıca "Daha tehlikeli bir dünyada yaşıyoruz. Tehditkar bir söylem duyuyoruz Moskova'dan. Yanlış hesaplamayı önlememiz lazım. Bu nedenle katılım protokollerinin tasdik edilmesi, NATO üyeleri tarafından imzalanması, en kısa sürede sonnuçlanması en iyi yöntem olacaktır. İsveç ve Finlandiya'nın üyeliği tüm NATO üyeleri için iyi olacak, Türkiye için de iyi olacak" diye ekledi.


Afşin Yurdakul'un Yunanistan - Türkiye gerilimine yönelik NATO'nun bakış açısı konusundaki sorusuna Stoltenberg "Her iki ülke de kıymetli ve değerli müttefikler. Hepimiz buna değer veriyoruz ve beraber çalışmaktayız. İki ülkenin de askeri operasyonlarda NATO'yu güçlendirdiklerini düşünüyouz. Her işbirliği ve olayı dayanışma içerisinde çözme niyetindeyiz" diye konuştu.

Tahıl konusunda ise Stoltenberg "Öncelik tahıl anlaşması son derece önem arz etmekte çünkü tonlarca tahılın Ukrayna'dan dünya piyasalarına ithalatını mümkün kıldı. Kıymetli tahlılı dünya çapında mümkün kıldı. Bunu mümkün kılan da Türkiye. Son derece önemli bir rol oynadı ve önemli adımlar attı" dedi.

Ukrayna'daki savaşın Karadeniz güvenliği için anlamı konusuna ise Stoltenberg "Görmemiz gereken savaşın sonu. Bu bir agresyon savaşı. Putin'in bağımsız ülkelere yönelik tam teşekküllü istilası. Bunu anlamamız gerekiyor.Putin bu savaşı başlattı ve yarın sona erdilebilir" yanıtını verdi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder