adscode
adscode
adscode

NATO'nun Yeni Projesi Türk Savunma Sanayisine Güç Katacak

MEE İş Ortaklığı tarafından NATO'da yürütülecek haberleşme projesi Türkiye'de tanıtıldı. Proje, Türk savunma sanayisinin başarısını temsil ediyor.

NATO'nun Yeni Projesi Türk Savunma Sanayisine Güç Katacak

NATO savunma ve güvenlik portföyünde yer alan ETES Teknolojik Sistemleri Mühendislik ve Ticaret Ltd. Şti. , E4E Elektronik Mühendislik Yazılım Tasarım Ltd. Şti.

ve MİA Teknoloji AŞ'nin de içinde yer aldığı MEE İş Ortaklığı, Ankara'da bir otelde NATO'da yürütülecek haberleşme projesinin Türkiye tanıtımını gerçekleştirdi.

Projede yer alan MİA Teknoloji AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gökhan Beltekin, MEE İş Ortaklığı'nın NATO'nun Telekomünikasyon ve Bilgi Ajansı tarafından yapılan ihaleyi kazandığını ve sözleşmeyi imzaladığını duyurdu.

Beltekin, projenin detayları hakkında şunları belirtti: "Proje, Gemi Sahil Gemi Muharebe Sistemi, NATO Hava Savunma Yer Sistemi (NADGE), Havadan Erken Uyarı Sistemleri (AEW) ve Deniz Kuvvetleri arasında mevcut taktik bilgi alışverişini destekleyen Link 1, Link 11, Link 11B sistemlerine en güncel teknoloji olan Link 22 özelliği kazandıracak bir teknolojiyi içermektedir. " Proje kapsamında Birleşik Krallık, Hollanda ve Yunanistan'da 22 lokasyonda sistem kurulacak şekilde sözleşme imzalandı.

Beltekin, Türk savunma sanayisinin bu başarısının yetişmiş insan kaynağı ve vizyon sayesinde gerçekleştiğini vurgulayarak, projeyle Türkiye'nin NATO'da aldığı en büyük projenin bu olduğunu belirtti. Beltekin, şunları ekledi: "Bu proje 5 yıl sürecek ve bizler için önemli bir aşama. MEE İş Ortaklığı olarak, bu projede yer alacak ve Türkiye'yi temsil edeceğiz.

Amacımız, elde ettiğimiz altyapı ve deneyimle beraber NATO'da gerçekleştirilecek daha büyük projelere adım atmak. Bu proje, Türk firmalarıyla NATO NCIA arasında yapılan en yüksek bedelli iş olma özelliğini taşıyor. ".

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder