adscode
adscode
adscode

Nebil Muratoğlu, Dedesinden Kalma İşyerini Yeniden Açtı

Antakya'da yaşayan Nebil Muratoğlu, deprem sonrası kaybettiği iş yerini yeniden açtı ve dedesinden kalma mesleğini sürdürmeye kararlı

Nebil Muratoğlu, Dedesinden Kalma İşyerini Yeniden Açtı

Antakya'nın merkezinde yaşayan 61 yaşındaki Nebil Muratoğlu, dedesinden kalma iş yerini 6 Şubat 2023'teki depremlerde kaybetti. Depremlerde yakınlarını, evini ve dedesinden kalma ekmek teknesini kaybeden Muratoğlu, Antalya'ya taşındı. Ancak, memleketinden ve mesleğinden ayrı kalamayarak yeniden Hatay'a döndü.

Dede mesleği olan kalaycılığı yaşatmak isteyen Muratoğlu, prefabrik çarşıda iş yeri bulamayınca Haraparası Mahallesi'nde bir tanıdığının boş arazisine kendi çabalarıyla 9 metrekarelik yeni bir ekmek teknesi inşa etti. 2023 yılından itibaren yeniden hemşehrilerine hizmet vermeye başlayan Muratoğlu, "Sağlığım elverdiği sürece bu mesleği sürdüreceğim" diyor. Nebil Muratoğlu, dede mesleğinin son temsilcisi olduğunu ve kimseyi mesleğe ayarlayamadıklarını belirtiyor. Oğlunun okumak istemesi nedeniyle mesleği devam ettiremediğini söyleyen Muratoğlu, öğrenmek isteyen herkese kapısının açık olduğunu vurguluyor. Sıcak havalarda ateş karşısında çalışmanın zorluğuna rağmen, dede mesleğini sevdiğini ve ölene kadar sürdüreceğini ifade ediyor. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin