adscode
adscode
adscode

Netanyahu'nun Trump ile ilişkisini düzeltme çabaları sürüyor

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun eski ABD Başkanı Trump ile ilişkisini düzeltmek için çaba sarf ettiği iddia edildi.

Netanyahu'nun Trump ile ilişkisini düzeltme çabaları sürüyor

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, eski ABD Başkanı ve ABD seçimleri için Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump ile arasını düzeltmek için uzun süredir yoğun çaba sarf ettiği iddia edildi.

ABD'de yayın yapan "Axios" sitesinin haberine göre, Netanyahu'ya yakın isimler, Trump'ın başkanlık seçimlerini kaybetmesinin ardından ilişkisi bozulan ikilinin arasındaki buzları eritmek için en az 4 kere Trump'la görüştü. Netanyahu'nun ismini açıklamak istemeyen yardımcısına göre, Netanyahu'nun Trump'ı övdüğü pasajlarını bile eski ABD Başkanı'na okuduğu iddia edildi. Ancak Trump'ın hala öfkeli olduğunu belirtildi.

Suikast girişimini kınayan Netanyahu'nun yayınladığı videoyu Trump'ın kendi Truth Social hesabında paylaşması, Netanyahu çevresini ilişkilerin geleceği adına cesaretlendirdiği öne sürüldü.

Trump'ın eski danışmanı ise, Trump'ın seçimleri kaybetmesinin ardından Netanyahu'dan hayal kırıklığı yaşadığını, ancak gelecek yıl ikisinin de görevde olması durumunda tekrar işbirliği yapabileceklerini savundu.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder