adscode
adscode
adscode

Nihat Kırmızı Icardinin yerine başka oyuncu da olsa en az onun kadar büyük bir yıldız olacaktır

Galatasaray Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Kırmızı Arjantinli futbolcu Mauro Icardinin sarı kırmızılılardaki geleceği ile ilgili yaptığı açıklamada Taraftar olarak baktığınızda Icardiyi ben de is

Nihat Kırmızı Icardinin yerine başka oyuncu da olsa en az onun kadar büyük bir yıldız olacaktır

Galatasaray Sportif A.Ş. Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Kırmızı, sarı-kırmızılıların şampiyonluğu, gelecek sezonki yapılanma ve birçok konu hakkında İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulundu. Sarı-kırmızılı takımın bu yıl yaşadığı şampiyonluğun çok kıymetli olduğuna değinen Nihat Kırmızı, "Bu seneki şampiyonluk çok kıymetli. Tarihimizdeki diğer şampiyonluklar da çok kıymetli ama bu senenin kendine özgü özellikleri var. Cumhuriyetimizin 100. yılı. Galatasaray da cumhuriyete her zaman sahip çıkmış bir camia olarak Cumhuriyetin 100. yılında şampiyon oldu. Aslında şampiyonluğa en layık takım da Galatasaray'dı. Bu şampiyonluğu camiamıza yaşattık, bu anlamda çok mutluyuz. Bizim için çok önemliydi. Bunun yanında çok zor dönemden geçtik. Hepimizi derinden yaralayan deprem hadisesi yaşadık. Lige ara verildi, bazı takımlarımız ligden çekilmek zorunda kaldı. Zorlu bir dönemdi. Psikolojik olarak oyuncularımızın kendilerini toparlaması camiaların kendini toparlaması tüm kulüpler için aslında aynı şey söz konusuydu. Galatasaray burada profesyonelliğini camianın gücünü ön plana çıkararak daha çabuk toparlandı. Hatta deprem bölgesine ilk ve en çok yardım eden kulüp unvanını da taşıyor. Orayla bağımız hiç kopmadı. Sonsuza kadar o acıları yaşayan insanlarla beraber o acıları yaşayıp, elimizden geldiğince katkı sunmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

"Son maçı Fenerbahçe ile oynayıp şampiyon olmak ayrı bir mutluluk ve gurur"

Son maçta Fenerbahçe'yi yenerek şampiyonluk kupasını kaldırmalarının bu şampiyonluğu daha değerli kıldığını aktaran Kırmızı, "Diğer kulüplere baktığımızda iyi takımlar vardı. 14 maç üst üste kazanıyorsunuz puan farkı 5-6. 15-20 puan farkı olmasını beklersiniz ama fark 5-6. Çünkü rakipleriniz de kazanıyor. Onlar da iyi kadrolar kurmuş, iyi sonuçlar alıyorlar. Farkı bir türlü aşamıyorsunuz. Galatasaray'ın şöyle bir geleneği var. Son düzlüğe girdiğinizde Galatasaray 2. veya 3. ise genelde şampiyon olur. Liderse zaten şampiyon olur. Son düzlükte Galatasaray bu geleneğini reflekslerini yeniden harekete geçirdi. Son düzlükte de puan farkını aşarak Fenerbahçe ile 8, Beşiktaş ile 10 puan fark yaparak şampiyonluğu elde ettik. Bu şampiyonluğumuzun başka bir özelliği, ezeli rakibimize aynı zamanda ebedi dostumuz Fenerbahçe ile son maçı sahamızda oynayarak şampiyon olmak da camiamıza ayrı bir mutluluk, ayrı bir gurur yaşatmış oldu. O yüzden bu seneki şampiyonluğu ayrı bir yere koyuyorum. Yaşadığımız 23. şampiyonluğun, diğer kupalarımızın özellikle Avrupa kupalarımızın da değeri yeri hepsi birbirinden kıymetli. Bu seneki şampiyonluğun da ayrı bir yeri oldu hepimiz için" diye konuştu.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder