adscode
adscode
adscode

Northrop Grumman, SHEPARD Programı Kapsamında Yeni İHA'yı Tanıttı

Northrop Grumman firması, XRQ-73 adını verdiği yeni İHA'sını tanıtarak hibrit-elektrikli tahrik sistemi ile uzun süreli görevlerde devrim yaratmayı hedefliyor.

Northrop Grumman, SHEPARD Programı Kapsamında Yeni İHA'yı Tanıttı

Northrop Grumman firması, 10 Temmuz 2024 tarihinde, "Seri Hibrit Elektrikli Tahrik Uçak (SHEPARD)" programı kapsamında geliştirdiği İHA'yı tanıttı. Şirkete göre, "XRQ-73" adını verdiği bu yeni hava aracı, gelişmiş hibrit-elektrikli tahrik sistemi ile uzun süreli görevlerde devrim yaratacak. 1.

250-pound (567 kilogram) ağırlığında olan ve son teknoloji ürünü bir hibrit-elektrik motoruyla güçlendirilecek şekilde tasarlanan XRQ-73 İHA, ilk uçuşunu 2024 yılı sonunda yapacak.

Daha önceki AFRL/IARPA Great Horned Owl projesinde elde edilen teknolojik ilerlemeler üzerine inşa edilen bu proje, sistem düzeyindeki entegrasyon risklerini azaltmayı ve Savunma Bakanlığı için yeni uçak tasarımlarının konuşlandırılmasını hızlandırmayı amaçlıyor.

"XRQ-73"ün hibrit elektrikli tahrik sistemi; gelişmiş verimlilik, daha uzun dayanıklılık ve daha düşük işletme maliyetleri vaat ederek, İHA teknolojisinde önemli bir adım atmaya hazırlanıyor.

Northrop Grumman ve ortakları, "XRQ-73"ün, ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) gelecekteki hava operasyonlarının temel taşı olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Northrop Grumman'ın ürettiği İHA, Pentagon'a bağlı "Savunma İleri Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA)" tarafından geliştirildi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder