OCAK 2023 MEMUR ZAMMI SON DAKİKA Çifte zam yapılacak Yeni memur maaşları ne kadar kaç TL olacak

Ocak memur zammı için 1 haftadan az bir zaman kaldı Başkan Recep Tayyip Erdoğan memur zammı için enflasyon farkı dışında ek zam çalışmaları için Bakan Bilgin e talimat verdi

Memur zammı 2023 son dakika haberleri...Memur maaş zammı ile milyonların geliri Ocak ayında artacak. Memur zammı hesaplama tabloları 2022 yıl sonu yaklaşırken en çok merak edilenler arasına girdi.Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla hareket eden hükümet asgari ücret örneğinde olduğu gibi Ocak memur zammı için de refah artışları üzerinde yoğunlaştı.

EYT'DE ŞARTLAR BELLİ OLDU: BAŞKAN ERDOĞAN MÜJDEYİ VERDİ

OCAK 2023 MEMUR ZAMMI SON DAKİKA: Çifte zam yapılacak! Yeni memur maaşları ne kadar, kaç TL olacak?
YÜZDE 10 VE YÜZDE 15 EK ZAMLI MAAŞ TABLOLARI NETLEŞTİ

Memurlar enflasyon dışında sosyal refah payı adı altında ek zam alacak. Enflasyon farkı ve toplu sözleşme zam oranına ilave olarak yüzde 10-15 ek zam dahil tüm beklentilere göre hesaplanan memur maaş zammı tablolarıyla tüm yeni maaşlar hesaplandı.

6 aylık memur enflasyon farkı ve memur zammı
15 meslekte ek zamlı memur maaşları
En düşük memur maaşı hesabı
65 yaş aylığı, evde bakım desteği, kronik hasta yardımı ve engelli aylığı hesabı

İLK ADIM ASGARİ ÜCRET ÜCRET OLDU

Küresel düzeyde artan enflasyon, enerji, gıda ve tedarik kriziyle küresel düzeyde artan enflasyonun etkilerinin ülkemizde de görülmesi sonrası hükümet alım gücünün 2023 yılında iyileştirilmesi için ilk adım olarak asgari ücret adımını attı.

ASGARİ ÜCRETTE ÇİFTE REKOR

Asgari ücret Temmuz'a göre yüzde 54,6, Ocak 2022 dönemine göre yüzde 100 artarak Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdı. Bunun yanında asgari ücret 455 dolar düzeyine yükselerek bir rekoru da döviz bazlı kırdı.

SON DAKİKA: Memur ve emeklinin gözü 3 Ocak'ta! Emekli ve memur zammı 2023'te ne kadar olacak? | Video

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN MEMUR ZAMMI İÇİN REFAH ARTIŞI TALİMATI

Rekor asgari ücretin ardından Başkan Recep Tayyip Erdoğan, hükümete memur ve emekli zammı için refah payı düzenlemesi için talimatını verdi. Konu Kabine Toplantısı'nda değerlendirdi.

ASGARİ ÜCRETTEKİ YAKLAŞIM EMEKLİ VE MEMUR ZAMMI İÇİN DE SÜRECEK

Asgari ücretin enflasyonun çok üzerinde gerçekleşmesi sonrası gözler 20 milyon vatandaşın beklediği emekli ve memur maaş zammı için yapılacak düzenlemeye çevrildi.

Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan, emekli ve memur zammı ile maaş artışlarını yine bu yaklaşımla yapacaklarının altını çizerek, 2024'te tek haneli enflasyona dönüleceğini vurguladı.

BAKAN BİLGİN'DEN MEMUR ZAMMI İÇİN EK ARTIŞ SİNYALİ

Emekli, memur zammı için bir açıklamada zam çalışmalarını yürüten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. 2022 Ocak döneminde memurlara enflasyonun üzerinde zam verildiğine dikkat çeken Bakan Bilgin bu dönemde de benzer yaklaşım içerisinde olduklarını açıkladı.

BAKAN BİLGİN MEMUR SENDİKALARI YETKİLİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Memur-Sen'e bağlı 11 sendikanın temsilcileriyle bir araya geldi.

Bakanlıktaki görüşmede, sendika temsilcileri memur maaşlarına refah payı ve iyileştirme talep ediyor.

MEMUR-SEN GENEL BAŞKANI YALÇIN: EK ZAM TALEBİNİ İLETTİK

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, görüşme sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yalçın, "Beklentimiz ek göstergede adaletin sağlanması. Memura ek zam talebini dile getirdik. Vergi matrahlarının yükseltilmesini talep ettik. Son bir kaç ay kamu görevlileri matrahlarından dolayı aldığı ücreti kaybediyor. Verginin yüzde 15'e sabitlenmesi konusunu aktarmış olduk." ifadelerini kullandı

Bakmadan Geçmeyin