adscode
adscode
adscode

OGM duyurdu: Sandıklı'daki orman yangını kontrol altında!

Son dakika haberi... OGM: Afyonkarahisar Sandıklı'da meydana gelen orman yangını kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmalarımız devam ediyor.

OGM duyurdu: Sandıklı'daki orman yangını kontrol altında!

Aydın'da yangın felaketi: Acı bilanço havadan görüntülendi! Ciğerlerimiz yandı

GALERİNİN DEVAMI <p>Yurdun farklı bölgelerinde çıkan orman yangınıyla mücadele devam ediyor.</p><p>Alevler, ekiplerin gece gündüz demeden; kuvvetli rüzgara rağmen çetin çabasıyla önemli noktalarda kontrol altına alındı.</p><p>Yangının sürdüğü adreslerden biri de Aydın Bozdaoğan.</p><p>Bozdoğan ilçesi Alhisar Mahallesi yakınlarındaki ormanda, önceki gün saat 16.30 sıralarında orman yangını çıktı.</p><p> </p><p> Alevler, rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı.</p><p> </p><p>Yangın, havadan ve karadan mücadele ile söndürülmeye çalışılıyor. </p><p>Bozdoğan ilçesinde Örmepınar Mahallesi'ndeki bazı evler tahliye edilmişti.</p><p>Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde çıkan ve Muğla'nın Kavaklıdere ilçesine kadar ulaşan yangın Bozdoğan ilçesi sınırları arasında yer alan Hışımlar, Güre, Örmepınar ve Yeşilköy mahallelerinde sürüyor. </p><p>Alevlere, 3 uçak, 8 helikopter 60 arazöz ve 390 personel ile müdahale ediliyor. </p><p>Yangından etkilenen bir çiftlikte bulunan 10'a yakın küçükbaş, 100'den fazla kümes hayvanı yanarak öldü. </p><p> </p><p>Bölgede bulunan ve kulağı yanan 1 keçiyse veteriner tarafından tedaviye alındı.</p><p>Alevlere müdahale eden 10'u personel toplam 59 kişi de dumandan etkilendi.</p><p>Öte yandan yangınlarda zarar gören alanlar drone ile görüntülendi.</p><p>İşte acı bilançonun havadan görüntüleri...</p>

SON DAKİKA: Orman Genel Müdürlüğü (OGM), sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde meydana gelen orman yangınının kontrol altına alındığını duyurdu.

OGM'nin açıklaması şu şekilde;

"Kontrol altında. Afyonkarahisar Sandıklı'da meydana gelen orman yangını kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmalarımız devam ediyor."

Kontrol altında.#Afyonkarahisar #Sandıklı'da meydana gelen orman yangını kontrol altına alındı.

Bölgede soğutma çalışmalarımız devam ediyor.#YeşilVatan #OrmanınKahramanları#OrmanıKoru#YangınıÖnle

— Orman Genel Müdürlüğü (@OGMgovtr) August 21, 2024
adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin