adscode
adscode
adscode

Öğretmenlere Yönelik Şiddetle İlgili Yeni Düzenlemeler Meclis Gündeminde

Öğretmenlere karşı şiddetin önlenmesi amacıyla getirilen yeni düzenlemeler Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek. Ayrıca, 9. Yargı Paketi ve kamuda tasarruf tedbirleri de gündemde.

Öğretmenlere Yönelik Şiddetle İlgili Yeni Düzenlemeler Meclis Gündeminde

Meclis Genel Kurulu'nda bu hafta, öğretmenlere yönelik şiddeti önlemek amacıyla getirilen yeni düzenlemeler görüşülecek.

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nde yapılan değişikliklerle, eğitim çalışanlarına karşı işlenen suçlarda cezalar artırılacak ve hapis cezası ertelenemeyecek. Ayrıca, Milli Eğitim Akademisi kurulması ve öğretmen adaylarına eğitim sürecinde maaş ödenmesi gibi düzenlemeler de yer alacak. Diğer yandan, 9. Yargı Paketi olarak bilinen Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi de Adalet Komisyonu'nda ele alınacak. Bu teklif ile hakaret suçuna ilişkin düzenlemeler yapılacak ve arabuluculuk sisteminde değişiklikler olacak. Ayrıca, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi görüşülecek. Bu düzenleme ile kamu kurumlarının harcamalarının denetlenmesi ve akaryakıt istasyonlarına ilişkin yeni kurallar getirilecek.

Dışişleri Komisyonu'nda uluslararası anlaşmalara ilişkin kanun teklifleri ele alınırken, İlköğretim ile Ortaöğretim Kurumlarında Akran Zorbalığının Araştırılması ve Alınabilecek Önlemlerin Belirlenmesi Alt Komisyonu da ilk toplantısını yapacak. Ayrıca, TBMM İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu da, maden kazasıyla ilgili yetkilileri dinleyecek. Bu haçfe ve çarşamba günleri Mecliste grup toplantıları yapılacak. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin