OIC-IPHRC İslamofobi ile Mücadele Rehberini Kabul Etti

OIC-IPHRC, Erciyes Üniversitesi tarafından hazırlanan İslamofobi ile Mücadele Rehberi'ni kabul etti.

OIC-IPHRC İslamofobi ile Mücadele Rehberini Kabul Etti

Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Hakan AYDIN ve Doç.

Dr. Metin EKEN'in önerisi üzerine, İslam İşbirliği Teşkilatı Bağımsız Daimi İnsan Hakları Komisyonu (OIC-IPHRC) tarafından hazırlanan "Politika Yapıcılar için İslamofobi ile Mücadelede Medya ve Sivil Toplum Rehberi", 23. olağan toplantısında kabul edildi.

Rehber, uzman araştırmacılar tarafından hazırlanacak olup, İslam İşbirliği Teşkilatı üye ülkeleri başta olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlara yönelik stratejik eylem alanları ve öncelikli gündemler belirlemeyi hedefliyor.

Rehberin OIC-IPHRC Genel Kurulu'nda onaylanmasının ardından üye ülke dışişleri bakanları komitesine sunulması ve BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'ne iletilmesi planlanıyor. .