adscode
adscode
adscode

Okuma Yazma Öğrenen Halime Karatoprak Diğer Kadınlara Örnek Oluyor

Karatoprak, yıllarca okuma yazma bilmediği için yaşadığı sorunları aşarak kurs merkezinde öğrenerek diğer kadınlara da ilham veriyor.

Okuma Yazma Öğrenen Halime Karatoprak Diğer Kadınlara Örnek Oluyor

Yeşilyurt Belediyesi Topsöğüt Yeşilkonak Kurs Merkezi'ne başvuran Halime Karatoprak, yaşlı olmasına rağmen okuma yazma öğrenme isteğiyle doluydu. Babaannesinin izin vermemesi yüzünden okula gidememiş ve yıllarca büyük sorunlar yaşamıştı. Ancak Karatoprak'ın isteği üzerine kurs merkezinde gönüllü Türkçe öğretmeni Bilge Durak'ın ders vermesiyle hayalleri gerçeğe dönüştü. Karatoprak, aldığı dersler sayesinde mahallede okuma yazma bilmeyen diğer kadınlara da örnek olmaya başladı. Bu sayede merkezde okuma yazma kursu açılarak diğer kadınlara da eğitim verilmeye başlandı. Karatoprak, okuma yazmayı öğrendikten sonra otobüs duraklarında, alışveriş merkezlerinde ve hastanelerde yaşadığı zorlukları artık aşabiliyordu. Kendisinin kararlılığı ve azmi sayesinde diğer kadınlar da eğitim almaya teşvik ediliyor. Türkçe öğretmeni Bilge Durak, Halime Karatoprak'ın gösterdiği azme hayran kaldığını belirtti.

Halime teyzeye gönüllü olarak ders vererek onun hayatını değiştirdiklerini ve ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde okuma yazmayı öğrendiğini dile getirdi. Karatoprak'ın ödevlerini hiçbir zaman aksatmaması ve eğitime olan bağlılığı da övgüye değerdi. Karatoprak'ın hikayesi, diğer kadınlara da ilham olacak nitelikte. Okumanın ve öğrenmenin yaş sınırı olmadığını gösteren bu örnek, toplumda eğitim ve öğrenim konusunda farkındalık yaratmaya devam ediyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder