adscode
adscode
adscode

Ölümden Sonra Yeniden Hayata Dönmek Mümkün mü?

Bio adındaki şirket, ölen müşterilerini dondurarak gelecekte yeniden hayata dönmelerini vaat ediyor. Ancak uzmanlar, bu sürecin gerçekçi olmadığını düşünüyor.

Ölümden Sonra Yeniden Hayata Dönmek Mümkün mü?

Yarın Bio adlı şirket, ölen müşterilerini dondurarak gelecekte teknoloji yeterince geliştiğinde onları tekrar hayata döndürebileceğini iddia ediyor. Ancak bu sürecin gerçekçi olup olmadığı konusunda uzmanlar şüpheli. Şirket, 170.

000 £ gibi yüksek bir maliyetle Avrupa'nın ilk kriyojenik koruma laboratuvarını kurdu ve şimdiye kadar altı insanı ve beş evcil hayvanı dondurduğunu belirtiyor. 650 üyenin de dondurulmayı beklediği açıklanmış. Kriyojenik koruma, ölen bir kişinin vücudunun -198°C'ye kadar soğutularak gelecekte canlandırılmasını sağlayacak şekilde dondurulmasını içerir. Ancak birçok uzmana göre, bu sürecin gerçekçi olmadığı ve dondurulan insanların bir daha uyanamayacağı belirtiliyor.

Tomorrow Bio'nun kurucu ortağı Fernando Azevedo Pinheiro, bu teknolojinin bir gün mümkün olacağına inandığını belirtiyor ve şu anda 40 yaşında olduğunu ve gelecekte bu teknolojiyi görebileceğini düşündüğünü ifade ediyor.

Şirket, ölüm sonrası hastaların hemen dondurulması için mobil ameliyathaneler kullanarak hızlı bir şekilde hareket ettiklerini ve vücut sıvılarını kriyojenik koruma için değiştirdiklerini açıklıyor. Ancak uzmanlar, bu sürecin teknik olarak mümkün olmadığını ve dondurulan insanların bir daha hayata dönemeyeceğini belirtiyor. Yine de şirketin 650 üyesi, gelecekte hayata dönme umuduyla dondurulmayı tercih ediyor. Şirket, iflas durumunda dondurulan bedenlerin başka bir kuruluşa devredileceğini ve müşterilerin paralarının geri alabileceğini belirtiyor.

Sonuç olarak, Bio'nun sunduğu hizmetin gerçeklikle bağdaşmadığı ve dondurulan insanların bir daha uyanamayacağı konusunda ciddi şüpheler bulunmaktadır.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder