adscode
adscode
adscode

Omega-3 İle Bağışıklık Güçlendirme İpuçları

Omega-3'ün mevsim geçişlerindeki önemi ve bağışıklığı güçlendiren besinler hakkında diyetisyen önerileri

Omega-3 İle Bağışıklık Güçlendirme İpuçları

Beslenme uzmanları, vücudu güçlendirmek için dengeli bir beslenmenin önemini vurguluyorlar. Özellikle mevsim geçişlerinde omega-3 ağırlıklı diyet listeleri öneriliyor. Omega-3 yağ asitlerinin vücudu dinç ve güçlü tuttuğu belirtiliyor. Diyetisyen Pınar Doğan, omega-3 içeren besinleri öneriyor. Yağlı tohumlar içeren kuru yemişler, ceviz, fındık, badem gibi besinlerin omega-3 açısından zengin kaynaklar olduğunu belirtiyor. Ayrıca haftada 2 gün balık tüketiminin de bu dönemde önemli olduğunu söylüyor. Bağışıklığı güçlendirmek için C vitamini, A vitamini, demir, kalsiyum ve protein içeren besinlere ağırlık verilmesi öneriliyor. Antioksidan bakımından zengin besinlerin, soğuk havalarda bağışıklığı güçlendirdiği belirtiliyor. Diyetisyen Doğan, bağışıklığı olumsuz etkileyen besinleri de sıralıyor.

Trans yağlar, işlenmiş paketli gıdalar, işlenmiş etler, glüten içeren gıdalar ve rafine şeker içeren yiyeceklerden uzak durulması gerektiğini vurguluyor.

Mevsim geçişlerinde sağlıklı beslenme için bol su içilmesi, bitki çaylarının uzman tavsiyesiyle tüketilmesi, hafif ve sağlıklı akşam yemekleri seçilmesi öneriliyor. Ayrıca haftada 2 kez balık tüketilmesi ve omega-3 içeren besinlere önem verilmesi gerektiğini belirtiyor. Bu öneriler sayesinde mevsim geçişlerinde hastalıklara karşı dirençli olmak mümkün olabilir. Omega-3 tüketimi ve bağışıklığı güçlendiren alışkanlıklar, vücudu daha sağlıklı ve enerjik tutabilir. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder