adscode
adscode
adscode

Ordu’da Fındık Rekolte Çalışmalarına Başlandı

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde fındık tarımı yapılan ilçelerde rekolte çalışmaları başladı. Rekolte tespiti için 11 kurumun katılımıyla oluşturulan komisyon 2 hafta boyunca sahil, orta ve yüksek kesimlerde çalış

Ordu’da Fındık Rekolte Çalışmalarına Başlandı

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde oluşturulan komisyon tarafından fındık tarımı yapılan ilçelerde rekolte çalışmalarına başlandı.

11 farklı kurumun katılımı ile oluşturulan komisyon, 2 hafta boyunca çotanak ve dalların sayımını yaparak zararlılar, hastalıklar ve doluluk oranlarını tespit edecek. Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, rekolte çalışmalarının sahil kesimlerinde başladığını belirtti. Ekiplerin titizlikle çalıştığını vurgulayan Yılmaz, 400'ün üzerinde noktada çalışmaların yürütüleceğini ifade etti.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan ise çalışmaların tamamlandıktan sonra Türkiye genelinde gerçek fındık rekoltesinin açıklanacağını söyledi.

Çalışmaların sahil, orta ve yüksek kesimlerde devam edeceğini belirten Soydan, boş oranları ve zararlı etkileri tespit ederek doğru rekolte rakamlarının belirleneceğini ifade etti. Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça da programa katılarak incelemelerde bulundu ve açıklamalarda bulundu.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder