adscode
adscode
adscode

Orman Köylerinde Güneş Enerjisinden Elektrik Üretimi Projesi Çatılara Hayat Veriyor

Orman Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ORKÖY PV projesi, köylülerin çatılarını elektrik üretim merkezine dönüştürerek sürdürülebilir bir enerji kaynağı sağlıyor.

Orman Köylerinde Güneş Enerjisinden Elektrik Üretimi Projesi Çatılara Hayat Veriyor

Orman Genel Müdürlüğünün UNDP işbirliğiyle hayata geçirdiği Türkiye'de Orman Köylerinde Güneş Enerjisinden Elektrik Üretimi için Sürdürülebilir Finans Mekanizması Projesi (ORKÖY PV), köylülerin çatılarına güneş panelleri kurarak elektrik üretmelerini sağlıyor.

Kayseri'de uygulanan proje kapsamında köylüler, yüzde 47 hibe alarak çatılarına paneller taktırıyor ve kalan tutarı 7 yılda taksitle ödeme imkanı elde ediyorlar.

Projeden faydalanan Yahyalı ve Develi ilçelerindeki aileler, günde 22 kilovat/saat elektrik üreterek aile bütçelerine katkı sağlıyor ve aynı zamanda şebekeye sattıkları enerji ile gelir elde ediyorlar. Habib Saban isimli bir köylü, projeden faydalanarak evinin elektrik ihtiyacını karşıladığını ve aylık fatura ödemekten kurtulduğunu belirtiyor.

Proje kapsamında toplamda 104 aile, yılda 835,12 megavat/saat elektrik üretimi yapıyor ve bu sayede hem çevreye duyarlı bir enerji kaynağı kullanıyor hem de gelirlerini arttırıyorlar. ORKÖY PV projesi, orman köylerindeki yaşam kalitesini yükseltmeyi ve ekonomik destek sağlamayı amaçlıyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder