adscode
adscode
adscode

Orman Yangını Deniş Mahallesi'ni Tehdit Ediyor

İzmir'deki orman yangını kontrol altına alınamıyor ve Tekeli Işıklar Mahallesi tahliye ediliyor

Orman Yangını Deniş Mahallesi'ni Tehdit Ediyor

İzmir'in Deniş Mahallesi'nde çıkan orman yangını hızla yayılmaya devam ediyor.

Yangının yayılmasını engellemek için İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, 1 uçak, 2 helikopter, 10 arazöz, 5 su ikmal aracı ve 2 dozer ile bölgeye sevk edildi. Tedbir amaçlı olarak yangının yaklaştığı Tekeli Işıklar Mahallesi boşaltıldı. Soma Kaymakamı Fatih Akkaya, yangının kontrol altına alınmak üzere olduğunu ancak şiddetli rüzgar nedeniyle tekrar yayıldığını belirtti. Akkaya, Tekeli Işıklar Mahallesi'nde vatandaşların ve hayvanların güvenli bir alana sevk edildiğini açıkladı. Yangının köye sıçramaması için ekiplerin yoğun çaba harcadığını söyledi. Şiddetli rüzgar nedeniyle alevler hızla yayılmaya devam ediyor ve Bayat Mahallesi de tahliye edilmeye karar verildi.

Soma Belediye Başkanı Sercan Okur, vatandaşları sakin olmaya davet ederek ekiplerin yoğun şekilde çalıştığını ve yangının kontrol altına alınacağını belirtti. Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait gece görüş helikopteri de söndürme çalışmalarına destek veriyor. Valilik açıklamasına göre, yangına 122 kara aracı, 16 hava aracı ve 334 personel ile müdahale ediliyor.

Tedbir amaçlı olarak elektrik kesilen bölgede, herhangi bir can kaybı yaşanmazken, Çevircek Mahallesi'ne de yangının sıçrama ihtimaline karşı tedbirler alınmış durumda.

Yangının kontrol altına alınabilmesi için tüm vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği belirtilirken, ekiplerin yoğun çabaları devam ediyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin