adscode
adscode
adscode

Orman Yangınları Kontrol Altına Alındı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın açıklamaları doğrultusunda, İzmir Buca'daki orman yangını dahil olmak üzere tüm orman yangınlarının kontrol altına alındığı haberleri geldi.

Orman Yangınları Kontrol Altına Alındı

İzmir Buca'da başlayan ve ardından diğer illere sıçrayan orman yangınları, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın açıklamalarıyla kontrol altına alındı.

Bakan Yumaklı, yangınla mücadelede hayatını kaybeden kahramanı rahmetle anarak başladığı konuşmasında, tüm yangınların kontrol altında olduğunu duyurdu. Bakanın açıklamalarına göre, dün 48 adet yangınla mücadele edilirken, bu yangınlardan 34'ü orman yangını, 14'ü ise orman dışı yangındı. Yangınlar, Edirne, Bursa, Balıkesir, Manisa, Uşak, Kütahya, İzmir Foça ve Bergama gibi farklı illerde söndürülmeye çalışıldı.

Özellikle İzmir Buca'daki yangın, yerleşim yerlerine yakın olması nedeniyle büyük bir tehdit oluşturuyordu ancak ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Yangına müdahalede görev alan ekipler, hava ve karadan destek alırken, 7 uçak, 23 helikopter, arazözler, su ikmal araçları, dozerler ve yer ekipleri yangınla mücadele etti. Alevlerin yerleşim yerlerine sıçraması engellendi ve hava trafiği normale döndü.

Diğer illerde çıkan orman yangınlarına da ekipler müdahale ederken, Balıkesir'de Altıeylül ilçesinde, Kütahya'da Gediz ilçesinde ve Manisa'da Turgutlu ilçesinde yangınlar söndürülmeye çalışılıyor. Yangınlar nedeniyle tahliyeler yapıldı, ekipler gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin