adscode
adscode
adscode

Orman Yangınları Türkiye'yi Sardı

Türkiye'de birçok ilde çıkan orman yangınlarına karşı müdahale devam ediyor

Orman Yangınları Türkiye'yi Sardı

Türkiye'nin çeşitli illerinde çıkan orman yangınlarına karşı müdahale devam ediyor. İzmir'in Menderes ve Selçuk ilçelerinde çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Yangın kontrol altına alma çalışmaları sürüyor. Yangın, İzmir'e bağlı Karacadağ mevkiinde bulunan ormanlık alanda saat 13. 00 sıralarında başladı.

Henüz bilinmeyen bir sebeple çıkan yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri; 4 uçak, 8 helikopter, 25 arazöz, 6 su ikmal ve 4 dozer aracı ile müdahale ediyor. Ekipler yangını kontrol altına alma çalışmalarını sürdürüyor. Aynı zamanda Selçuk ilçesinde de orman yangını çıktı. Selçuk-Kuşadası kara yolu kenarındaki ormanlık alanda başlayan yangına ekipler müdahale ediyor. Yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor. Çanakkale'nin Ezine ilçesinde zirai alanda çıkan yangının söndürülmesi için çalışma başlatıldı. Rüzgarın etkili olduğu bölgede ekipler yangını kontrol altına almaya çalışıyor. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), yangın söndürme çalışmalarına destek için TSK'ya ait 3 adet helikopter görevlendirdiğini duyurdu.

Diğer yandan Bursa'nın Keles ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alınırken, Kahramanmaraş, Balıkesir ve diğer illerde çıkan yangınlara da ekipler müdahale ediyor. Yangın söndürme çalışmaları devam ediyor. Orman yangınlarının etkisiyle bazı evlerin tahliye edildiği, otoyol trafiğinin kapatıldığı ve ekiplerin yoğun çaba sarf ettiği belirtiliyor. Vatandaşlar, ekiplere teşekkür ederek desteklerini gösteriyor. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin