adscode
adscode
adscode

Orman yangınlarıyla ilgili provokatif paylaşım yapanlar hakkında işlem başlatıldı!

Son dakika haberi: İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya orman yangınlarına ilişkin provokatif paylaşım yapan 20 hesap yöneticisi hakkında gerekli işlemlerin başlatıldığını açıkladı.

Orman yangınlarıyla ilgili provokatif paylaşım yapanlar hakkında işlem başlatıldı!

Aydın'da yangın felaketi: Acı bilanço havadan görüntülendi! Ciğerlerimiz yandı

GALERİNİN DEVAMI <p>Yurdun farklı bölgelerinde çıkan orman yangınıyla mücadele devam ediyor.</p><p>Alevler, ekiplerin gece gündüz demeden; kuvvetli rüzgara rağmen çetin çabasıyla önemli noktalarda kontrol altına alındı.</p><p>Yangının sürdüğü adreslerden biri de Aydın Bozdaoğan.</p><p>Bozdoğan ilçesi Alhisar Mahallesi yakınlarındaki ormanda, önceki gün saat 16.30 sıralarında orman yangını çıktı.</p><p> </p><p> Alevler, rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı.</p><p> </p><p>Yangın, havadan ve karadan mücadele ile söndürülmeye çalışılıyor. </p><p>Bozdoğan ilçesinde Örmepınar Mahallesi'ndeki bazı evler tahliye edilmişti.</p><p>Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde çıkan ve Muğla'nın Kavaklıdere ilçesine kadar ulaşan yangın Bozdoğan ilçesi sınırları arasında yer alan Hışımlar, Güre, Örmepınar ve Yeşilköy mahallelerinde sürüyor. </p><p>Alevlere, 3 uçak, 8 helikopter 60 arazöz ve 390 personel ile müdahale ediliyor. </p><p>Yangından etkilenen bir çiftlikte bulunan 10'a yakın küçükbaş, 100'den fazla kümes hayvanı yanarak öldü. </p><p> </p><p>Bölgede bulunan ve kulağı yanan 1 keçiyse veteriner tarafından tedaviye alındı.</p><p>Alevlere müdahale eden 10'u personel toplam 59 kişi de dumandan etkilendi.</p><p>Öte yandan yangınlarda zarar gören alanlar drone ile görüntülendi.</p><p>İşte acı bilançonun havadan görüntüleri...</p>

Son dakika haberi: Yurdun bazı bölgelerinde çıkan orman yangınlarını söndürmek için ekiplerin çalışmaları devam ederken; bir yandan da sosyal medyada yangınlara ilişkin provokatif paylaşımlara yönelik faaliyetler sürüyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; bazı hesapların yangınlara ilişkin provokatif paylaşımlar yaptığının tespit edildiğini kaydetti. Yerlikaya, bu tür paylaşımlar yapan 20 hesap yöneticisi hakkında gerekli işlemlerin başlatıldığını açıkladı. 

Bakan Yerlikaya'nın açıklaması şu şekilde;

"Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımız tarafından yapılan çalışmalarda sosyal medya platformlarında bazı hesaplardan başta İzmir olmak üzere ülkemiz genelinde çıkan orman yangınlarına ilişkin provokatif paylaşımlar yapıldığı görülmüştür.

Bu tür paylaşım yapan 20 hesap yöneticisi tespit edilmiştir. Emniyet Genel Müdürlüğümüz koordinesinde; Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımız ve Güvenlik Daire Başkanlığımız ile birlikte ilgili Emniyet Müdürlüklerimizin yaptığı çalışmalar sonucu provakatif paylaşım yapan 20 hesap yöneticisi hakkında gerekli işlemler başlatılmıştır.

Orman yangınları gibi milletçe büyük üzüntü duyduğumuz ve devletimizin tüm kurumlarıyla mücadelesini sürdürdüğü bir konuda, halkımız arasına nifak tohumu ekmeye çalışanlara müsaade etmeyeceğiz. Bu tür paylaşım yapanlar adalete teslim edilecektir"

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımız tarafından yapılan çalışmalarda sosyal medya platformlarında bazı hesaplardan başta İzmir olmak üzere ülkemiz genelinde çıkan orman yangınlarına ilişkin provokatif paylaşımlar yapıldığı görülmüştür.

Bu tür paylaşım yapan 20 hesap… pic.twitter.com/hTpmh3BTmz

— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) August 18, 2024
adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin