adscode
adscode
adscode

Ormanlarda Hortumlar Oluştu

Ormanlarda yaşanan hortumlar sonucu binlerce ağaç devrildi. Bartın, Karabük ve Zonguldak'ta 8 aylık dönemde yaşanan olaylar hakkında detaylar

Ormanlarda Hortumlar Oluştu

Bartın, Karabük ve Zonguldak'ta bulunan ormanlarda 2023 yılının kasım ayından 2024'ün haziran ayına kadar süren 8 aylık dönemde hortumlar oluştu. Bu olay sonucu binlerce ağaç devrildi. Bartın'da 133 bin 531 hektar, Zonguldak'ta 201 bin 521 hektar ve Karabük'te 287 bin 761 hektar orman alanı bulunmaktadır. Zonguldak'ın Alaplı, Devrek ilçeleri ve Bartın'ın Ulus ilçesi gibi bölgelerde kayın, köknar ve karaçam ağaçları devrildi. Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri devrilen ağaçların tespiti ve kaldırılması için çalışmalarına devam etmektedir.

Prof. Dr. Ali Durkaya, bölgedeki ormanların zenginliğine dikkat çekerek, küresel iklim değişikliğinin etkileri nedeniyle artan hortum olaylarının alışılmadık olduğunu vurguladı. Orman kooperatifleri de Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine destek veriyor. Kumluca beldesinde yaşanan durumun bilimsel çalışmalarla incelendiği belirtildi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin