adscode
adscode
adscode

ORSAM Direktörü Uysal: Esed ile pazarlık yapmak boşuna

ORSAM Direktörü Prof. Dr. Ahmet Uysal, Esed rejimi ile Türkiye arasındaki ilişkilere dair önemli açıklamalarda bulundu. Uysal, Esed'in Türkiye'ye hiçbir şey veremeyeceğini belirtti.

ORSAM Direktörü Uysal: Esed ile pazarlık yapmak boşuna

ORSAM Direktörü Prof. Dr. Ahmet Uysal, Türkiye ile Esed rejimi arasındaki yumuşama sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Uysal, Esed'in Suriye'de saha gücünün olmadığını vurgulayarak, "Esed ile pazarlığa oturulduğunda, bize hiçbir şey veremeyecektir" dedi. Uysal, Esed rejiminin Suriye topraklarının çoğunluğu çöl olan yarıya yakın bölümünde kontrol sağlayabildiğini belirtti.

Suriye'nin iç güvenliğini İran ve Rusya'nın sağladığını kaydeden Uysal, ülkedeki petrol ve ziraat alanlarının ise terör örgütü PKK/PYD'ye kaptırıldığını ifade etti.

Savaş nedeniyle Suriye'yi terk eden vatandaşlarının mülklerinin dışarıdan getirilen İran yanlısı Şiilere verildiğini söyleyen Uysal, Esed rejiminin geçmişte de Öcalan'ı Türkiye'ye teslim etmediğini hatırlattı.

Uysal, Esed rejiminin Türkiye'ye hiçbir şey veremeyeceğini belirtirken, Körfez ülkelerinin de benzer denemelerde bulunarak bir şey elde edemediğini ifade etti. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder