Orta Asya Ülkeleri Hazar Denizi'nde Ortak Tatbikat Gerçekleştirdi

Orta Asya ülkeleri Hazar Denizi'nde gerçekleştirdikleri ortak tatbikatla birbirlerine güvenlerini ve dostane ilişkilerini pekiştirdi.

Orta Asya Ülkeleri Hazar Denizi'nde Ortak Tatbikat Gerçekleştirdi

Kazakistan Savunma Bakanlığı, Hazar Denizi kıyısındaki Aktau liman kentinde gerçekleştirilen törende 5 ülkenin askeri birliklerinin katıldığını duyurdu. Kazakistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan ve Tacikistan'ın milli marşlarının çalındığı törende, askeri birlikler bayraklarıyla geçit yaptı. Kazakistan ve Azerbaycan savaş gemilerinin mürettebatı da kent sakinlerini selamladı.

Kazakistan Savunma Bakanı Birinci Yardımcısı ve Genelkurmay Başkanı Korgeneral Sultan Kamaletdinov, tatbikata katılan ülkelerin birbirlerine güven duyan ve dostane ilişkileri olduğunu vurguladı.

Tatbikatın askeri komuta ve kontrol organlarının tutarlılık düzeyini artıracağını belirten Kamaletdinov, yasa dışı silahlı grupları ortadan kaldırmak için muharebe eğitimi görevlerinin test edileceğini söyledi. Tatbikata 5 ülkeden 4 bine yakın askerin katıldığı belirtildi.