adscode
adscode
adscode

Orta Doğu'da Gerilim: Ülkeler Vatandaşlarına Çağrıda Bulundu

Orta Doğu'da yaşanan gerilim nedeniyle pek çok ülke vatandaşlarına uyarılar yapıyor ve tahliye operasyonları için hazırlıklarını sürdürüyor.

Orta Doğu'da Gerilim: Ülkeler Vatandaşlarına Çağrıda Bulundu

İsrail Golan Tepeleri'ne yapılan saldırının ardından Orta Doğu'da gerilim artıyor. İsrail'in Lübnan'a peş peşe düzenlediği saldırılar sonrasında, birçok ülke çeşitli önlemler almaya başladı. İngiltere, askeri operasyon için hazır olduklarını açıklarken, İsveç Beyrut Büyükelçiliği'ni başka bir yere taşıma kararı aldı. ABD, vatandaşlarına uçuş biletleri almaları konusunda uyarılarda bulunurken, Rusya da Lübnan'dan ayrılma çağrısı yaptı.

Türk Hava Yolları ve diğer hava yolu şirketleri, bölgeye uçuşları durdurma kararı alırken, Fransız hava yolu şirketi Air France, Beyrut uçuşlarını askıya aldı. Ayrıca, İngiliz askeri nakliye helikopterleri Lübnan için yüksek alarm durumuna geçti.

Diğer yandan, Polonya, Macaristan, İtalya, İsviçre, Almanya, Hindistan ve birçok ülke de güvenlik gerekçesiyle bölgeye olan uçuşlarını durdurma kararı aldı. Ben Gurion Havalimanı'nda yaşanan geçici arızanın ardından, Tel Aviv'deki havalimanı normal faaliyetlerine devam ediyor.

Orta Doğu'da artan gerilim ve saldırılar sonrasında, Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükür'ün öldürülmesi de bölgedeki gerginliği daha da artırdı. Bu süreçte, pek çok ülke vatandaşlarına Lübnan'ı terk etmeleri ve bölgeden uzak durmaları konusunda çağrıda bulunuyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder