adscode
adscode
adscode

Orta Doğu'da Savaş Tehlikesi: İsrail'in Lübnan'a Olası Saldırısı

Orta Doğu'da gerilimi arttıran İsrail-Hamas savaşı devam ederken, İsrail'in Lübnan'a olası saldırısı bölgesel ve küresel bir savaşı tetikleyebilir.

Orta Doğu'da Savaş Tehlikesi: İsrail'in Lübnan'a Olası Saldırısı

Orta Doğu'da devam eden İsrail-Hamas savaşı bölgedeki gerilimi artırırken, İsrail'in Lübnan'a olası bir saldırı düzenlemesi büyük bir savaş tehlikesini beraberinde getiriyor.

ABD, Avrupa ve dünyanın pek çok ülkesi İsrail'i desteklerken, Türkiye, Almanya ve Sırbistan gibi ülkeler bölgedeki geniş kapsamlı savaş uyarılarını arttırıyor. Alman gazetesi Bild'in iddiası ise ortalığı karıştırdı. İsrailli diplomatik kaynaklara göre, İsrail temmuz ayının üçüncü ya da dördüncü haftasında Lübnan'a kara harekatı başlatabilir. Lübnan Hizbullahı'nın İsrail'e yönelik saldırıları devam etmesi halinde İsrail Savunma Kuvvetleri'nin Lübnan'a harekat başlatacağı belirtiliyor. Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'in büyük savaş uyarısının ardından Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da 3. Dünya Savaşı riskine dikkat çekti. Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ise Ortadoğu'da savaş riskinin arttığını belirterek çözüm arayışlarının devam ettiğini açıkladı.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin da Hizbullah ve İsrail arasındaki savaşın bölgesel bir savaşa dönüşme riskine işaret ederek diplomatik çözüme odaklanılması gerektiğini vurguladı. Tüm bu açıklamalar, Orta Doğu'da büyük bir savaş tehlikesi olduğunu gösteriyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder