Orta Doğu'da Yeni Cephe: İsrail-Hizbullah Savaşı mı Başlıyor?

Orta Doğu'da gerginlik artıyor ve İsrail ile Hizbullah arasında yeni bir savaşın eşiğinde olabiliriz. Detaylar haberimizde.

Orta Doğu'da Yeni Cephe: İsrail-Hizbullah Savaşı mı Başlıyor?

Orta Doğu'da 7 Ekim'den bu yana devam eden Hamas-İsrail savaşının ardından şimdi de İsrail ile Hizbullah arasında gerilim artıyor. 27 Temmuz Cumartesi günü İsrail işgalindeki Golan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems beldesine düzenlenen roket saldırısında 12 kişi hayatını kaybetti. İsrail ve Hizbullah arasındaki gerilim giderek tırmanıyor ve büyük bir savaşın eşiğinde olabiliriz.

Gazeteci Abdülkadir Selvi, yaşanan gelişmeleri değerlendirerek, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın "büyük bir savaş ya da büyük bir barış" sözlerini hatırlattı. İsrail'in Hizbullah'a yönelik bir saldırıya hazırlandığını belirten Selvi, bölgede büyük bir felaketin yaşanabileceği uyarısında bulundu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Amerikan Kongresi'nde aldığı destekle birlikte savaş hazırlıklarını hızlandırdığını ifade eden Selvi, İran'ın da bölgeyi savaşa sürüklemek istediğini vurguladı. Ancak tarafların savaşın neden olacağı yıkımı göz ardı etmemesi gerektiğini belirtti. Gazze'de yaşanan çatışmaların ardından şimdi de İsrail-Hizbullah gerilimi tırmanıyor. İran'ın da bölgedeki etkisinin artmasıyla birlikte büyük bir savaşın kapıda olabileceği endişesi yaşanıyor. Tüm tarafların savaştan kaçınması ve barışçıl çözümler araması gerektiği vurgulanıyor.

Bakmadan Geçmeyin