adscode
adscode
adscode

Orta Doğu'daki Çatışmalar Petrol Fiyatlarını Etkiliyor

Orta Doğu'daki çatışmaların küresel petrol arzına etkisi devam ediyor. ABD'de ise stokların beklenenden fazla azalması petrol fiyatlarını destekliyor.

Orta Doğu'daki Çatışmalar Petrol Fiyatlarını Etkiliyor

Dün Brent petrolün varil fiyatı, 85,08 dolardan günü tamamladı. Ancak saat 09. 01 itibarıyla yüzde 0,46 artarak 85,47 dolara yükseldi. Aynı dakikalarda WTI ham petrolün varili ise 81,94 dolardan alıcı buldu.

ABD'de Enerji Enformasyon İdaresi'nin açıkladığı verilere göre, ülkedeki ticari ham petrol stokları beklenenden fazla azalarak 440 milyon 200 bin varile geriledi. Bu durum, ABD'de talep iştahının arttığını göstererek petrol fiyatlarındaki yukarı yönlü hareketliliği destekliyor.

Orta Doğu'da süren çatışmaların küresel petrol arzına etkisi devam ederken, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları ve Kızıl Deniz'deki çatışmalar da petrol fiyatları üzerinde etkili olmaya devam ediyor. ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimine gitme ihtimali, ülkede ekonomik hareketliliği artırarak petrol talebini destekleyebilir. Fed Başkanı Jerome Powell'ın faiz indirimi konusundaki açıklamaları sonrası, faiz indirimine kesin gözüyle bakılmaya başlandı.

Petrol fiyatlarında teknik olarak 86,34 ile 87,48 dolar aralığının direnç, 83,94 ile 82,80 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder