adscode
adscode
adscode

Orta Doğu Havayolu Şirketleri Güvenlik Krizi Nedeniyle Seferlerini Durduruyor

Orta Doğu'da yaşanan güvenlik krizi sebebiyle birçok hava yolu şirketi İsrail ve İran uçuşlarını askıya alıyor. Detaylar haberimizde.

Orta Doğu Havayolu Şirketleri Güvenlik Krizi Nedeniyle Seferlerini Durduruyor

Orta Doğu'da büyüyen güvenlik krizi sebebiyle birçok hava yolu şirketi İsrail ve İran uçuşlarını durdurma kararı aldı.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğramasının ardından İran'ın İsrail'e yapması beklenen misilleme, havayolu şirketlerinin bölgedeki seferlerini de etkiledi. ABD ve diğer 9 ülke, İsrail, İran ve Lübnan'a planlanan uçuşları durdurma kararı aldı.

Önde gelen hava yolu şirketleri arasında United Havayolları, Delta Havayolları, British Airways, Swiss, Lufthansa, Air India, ITA, LOT, KLM, Aegean Havayolları ve Condor Havayolları bulunuyor.

İsrail'e ve İran'a yapılan uçuşların durdurulmasının yanı sıra, Fransa'nın Air France, Singapur Havayolları ve diğer hava yolu şirketleri de bölgedeki durumu yakından takip ediyor ve rotalarını değiştirme kararı alıyor. İsrail ise siber saldırılarla karşı karşıya.

Tel Aviv'deki Uluslararası Ben Gurion Havalimanı'nın resmi internet sitesi geçici bir arıza nedeniyle çökerken, havalimanı normal faaliyetlerine devam ediyor. Havalimanı işletmesi, sorunun giderilmeye çalışıldığını ve havalimanının her zamanki gibi faaliyette olduğunu açıkladı. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder