adscode
adscode
adscode

Ortadoğuda Gerilen Durum: İran İsrail'e Karşı Savaşa Hazırlanıyor

İran'ın lideri İsmail Haniye'nin öldürülmesi sonrası gerilen Ortadoğu'da savaş çanları çalıyor. İran, İsrail'e karşı hazırlıklarını sürdürüyor.

Ortadoğuda Gerilen Durum: İran İsrail'e Karşı Savaşa Hazırlanıyor

İran'ın başkenti Tahran'da Hamas lideri İsmail Haniye'nin öldürülmesi sonrası gerilen Ortadoğu'da savaş çanları çalıyor.

İran Devlet Televizyonu, "Önümüzdeki saatlerde Dünya olağanüstü manzaralara ve çok önemli gelişmelere tanık olacak" mesajını kullanırken sosyal medyada birçok hesaptan da İran'a fırlatılan füzelerin olduğu görseller paylaşılmaya başlandı. İran televizyonları normal yayınını keserek askeri marşlar çalmaya başladı. İran Dini Lideri Hamaney, Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'a savaş yetkisini devreden kararnameyi onayladı. İran Dışişleri Bakanlığı Danışmanı Muhammed Marandi de Twitter'da füze fotoğrafları paylaşarak "Geliyor" ifadelerini paylaştı. Öte yandan Ben Gurion havaalanına yönelik siber saldırı sonrası tüm hizmetler durdu. İsrail orta bölgede hava sahasını kapatmıştı ancak siber saldırı birçok hizmeti felç ettiği için bazı uçuşlar da durulmak zorunda kaldı. İsrail hava sahası da sivil uçuşlara kapatıldı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder