adscode
adscode
adscode

Ortadoks Yahudi Hahamların Katıldığı Hamas Liderinin Cenaze Töreni

Katar’da düzenlenen İsmail Heniyye için cenaze törenine Ortadoks Yahudi hahamların da katıldığı dünya genelinden geniş katılımlı bir tören gerçekleştirildi.

Ortadoks Yahudi Hahamların Katıldığı Hamas Liderinin Cenaze Töreni

İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için Katar’ın başkenti Doha’da cenaze töreni düzenlendi. Cenaze namazına başta İslam dünyası olmak üzere dünyanın birçok noktasından geniş heyet katılım sağladı. Bölgede kaydedilen görüntülerde şehit Heniyye'nin cenazesine Ortadoks Yahudi hahamların da katılım sağladığı görüldü. Tahran Yahudi Cemaati Merkez Komitesi ve İran Yahudi Cemaati de yayınladıkları bildiri ile İsrail'e tepki gösterdi.

"İsmail Heniyye'nin, Tahran'daki Hamas Siyasi Bürosu Başkanı'nın suikasti, terörizm ve uluslararası yasaların açık bir ihlali olarak nitelendirilmiştir. " ifadeleri yer aldı.

İran Yahudi Cemaati'nden yapılan açıklamada ise, "Filistin milletinin kahramanları ve Direniş Cephesi üyeleri ile tüm İran halkına başsağlığı dileyerek, bu tür terörist saldırılara karşı keskin bir yanıt verileceğini umduklarını ifade etmiştir.

" Ortadoks Yahudilerin, dünya genelinde Gazze'de devam eden katliama karşı, Filistin destekçisi aktivistlerle birlikte protestolara katıldığı biliniyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder