adscode
adscode
adscode

Ortak Konut Kredisi ile Ev Sahibi Olma Fırsatı

Ortak konut kredisi ile birlikte birden fazla kişinin ortak kredi çekerek ev sahibi olabileceği yeni bir dönem başlıyor. Konut alımını daha kolay ve erişilebilir hale getiren bu kredi türü, ortaklar arasında taksitlerin bölüşülmesine olan

Ortak Konut Kredisi ile Ev Sahibi Olma Fırsatı

Ortak konut kredisi ile ev sahibi olma fırsatı artık birlikte kredi çekerek ev sahibi olmak isteyenler için yeni bir seçenek sunuyor.

Altın Emlak Global Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, konu hakkında değerlendirmelerde bulunarak, ortak konut kredisinin en az 2, en fazla 5 kişinin bir araya gelerek yüksek tutarlarda konut kredisi kullanmalarına imkan tanıdığını belirtiyor.

Özelmacıklı, "Ortak Konut Kredisi, taksit ödemelerinin ortaklar arasında bölüşülmesi sayesinde konut alımını daha ulaşılabilir hale getirmeyi hedefliyor. Bu kredi türünde ayrıca hissedarların adına da ortak tapu çıkmış oluyor. Ortaklardan biri, birkaçı ya da tümüne de kredi kullandırılabiliyor.

Kredi tutarı, satın alınacak konutun SPK lisanslı ekspertiz firmalarınca düzenlenen ekspertiz raporundaki değeri üzerinden, BDDK tarafından belirlenen azami kredi tutarlarına göre belirleniyor" şeklinde açıklamalarda bulunuyor.

Orta gelirlilerin dahi ev alma imkanının zorlaştığını vurgulayan Özelmacıklı, ortak konut kredisi ile birden fazla kişinin gelir beyanıyla yüksek tutarlarda taksitlerin kolayca ödeme imkanları sunduğunu belirtiyor. Bu kredi türü, düzenli geliri olan en az 2, en fazla 5 kişinin bir araya gelerek konut alımlarını finanse etmelerine olanak tanıyor.

Özelmacıklı ayrıca, konut fiyatlarında yaşanan düşüşü ve inşaat maliyetlerindeki artışı da değerlendirerek, mevcut piyasada gayrimenkul alımı için bir fırsat dönemi olduğunu söylüyor.

Yeni konutların satış fiyatlarının mevcut piyasa rakamlarının üzerinde olacağını belirten Özelmacıklı, inşaat firmaları tarafından tamamlanmış konutlarda cazip fırsatlar olduğunu da vurguluyor.

Ortak konut kredisi ile ev sahibi olma fırsatının örnek hesaplamalarını da paylaşan Özelmacıklı, 2 milyon TL tutarında bir konut kredisi için aylık ödeme miktarını ve 5 ortakla bu ödemeyi bölüşme durumunu örneklerle açıklıyor.

Bu sayede, ailelerin veya arkadaşların bir araya gelerek ortak konut alımı yapabilecekleri ve ev sahibi olma hayallerini gerçekleştirebilecekleri bir fırsatın olduğunu belirtiyor. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder