Otomotiv Endüstrisi İhracatında Rekor Artış!

Otomotiv endüstrisi bu yılın ilk yarısında rekor düzeyde ürün ihraç etti. İşte detaylar...

Otomotiv Endüstrisi İhracatında Rekor Artış!

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) verilerine göre, otomotiv endüstrisi bu yılın ilk yarısında 17 milyar 701 milyon 161 bin dolarlık ürün ihraç etti. Bu rakamın yüzde 16,1'ini oluşturan "eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlar" ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18,5 artış gösterdi. Ocak-haziran döneminde 82 ülkeye hafif ticari araç-kamyonet ve kamyon ihracatı yapıldı. İhracatta ilk sırayı Birleşik Krallık alırken, bu ülkeye yapılan ihracat yüzde 35,3 artarak 758 milyon 212 bin dolara ulaştı. İkinci sırada Slovenya, üçüncü sırada İtalya, dördüncü sırada Fransa ve beşinci sırada Belçika yer aldı. Almanya, İspanya, Hollanda, Avustralya ve Danimarka ise ilk 10'da yer alan diğer ülkeler oldu. Eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlar ihracatında ilk 10 ülkenin 8'i Avrupa Birliği üyesi ülkelerdi. Bu rekabetçi sektörde Türk otomotiv endüstrisi, ihracatını artırmaya devam ediyor.