adscode
adscode
adscode

Otomotiv ihracatında düşüş devam ediyor

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği tarafından yapılan açıklamaya göre, otomotiv endüstrisi ihracatında yüzde 12'lik bir düşüş yaşandı. Detaylar haberimizde...

Otomotiv ihracatında düşüş devam ediyor

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), yaptığı açıklamada, otomotiv endüstrisi ihracatının yüzde 12 azalarak 2,6 milyar dolar olduğunu duyurdu. Ülke ihracatında yine ilk sırada yer alan endüstrinin aldığı payın ise yüzde 14,1 olduğu belirtildi.

Otomotiv sektörünün alt gruplarından tedarik endüstrisi ihracatı 1 milyar 50 milyon dolar, binek otomobil ihracatı 942 milyon dolar, eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlar ihracatı 394 milyon dolar, otobüs-minibüs-midibüs ihracatı 177 milyon dolar ve çekiciler ihracatı ise 30 milyon dolar olarak kaydedildi.

En fazla ihracat yapılan ülke Birleşik Krallık oldu ve ihracat tutarı 322 milyon dolar olarak gerçekleşti. Almanya 319 milyon dolarla ikinci sırada yer alırken, Fransa ise 315 milyon dolarlık ihracatla üçüncü oldu.

OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, haziran ayında uzun bayram tatilinin etkisiyle ihracatta bir düşüş yaşandığını belirtirken, yılın ilk altı aylık döneminde ihracatlarında artış yaşandığını vurguladı. Yılın ocak-haziran döneminde ihracatın yüzde 2,3 artarak 17 milyar 701 milyon dolara yükseldiği açıklandı. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder