adscode
adscode
adscode

Özbekistan ile İzmir Ticaret Odası Arasında İş Birliği Toplantısı Gerçekleşti

Özbekistan Navoi Valisi ve İzmir Ticaret Odası üyeleri arasında gerçekleşen iş birliği toplantısına ilişkin detaylar

Özbekistan ile İzmir Ticaret Odası Arasında İş Birliği Toplantısı Gerçekleşti

Özbekistan Navoi Valisi Tursunov Normat Tulkunovich ve beraberindeki 15 kişilik heyet, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve İzmir Ticaret Borsası üyeleriyle bir araya gelerek iş birliği fırsatlarını değerlendirdi.

Toplantıda Vali Tulkunovich, Türkiye ile birlikte çalışabileceklerini belirterek, Özbekistan'a Türk yatırımcıları davet etti ve ortak projelerin geliştirilmesi için destek vereceklerini vurguladı. İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve İzmir Ticaret Borsası iş birliğinde düzenlenen toplantıya, T. C.

Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Yeşim Kebapçıoğlu, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Akdaş ile İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Uçak da katıldı.

Özbekistan Navoi Valisi Tursunov Normat Tulkunovıch'in sunum gerçekleştirdiği toplantıda, Özbekistan Yatırım Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Akrom Aliyev bir konuşma yaptı.

Toplantıya, Navoi İli Vali Yardımcısı Gafforov Elbek Istamovich, Özbekistan Türkiye Ticaret Evi Yönetim Kurulu Başkanı Yangibaev Khamid Davronbekovich de katıldı. Toplantıda, Özbekistan'ın ticaret ve yatırım fırsatları ele alındı. Özbekistan ile Türkiye arasındaki ticaretin gelişmesi ve iş birliği olanaklarının artırılması konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Özbekistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin güçlenmesi ve ticaret hacminin artırılması için atılan adımların önemine vurgu yapıldı. İki ülke arasındaki iş birliklerinin sürdürülebilirliği ve genişletilmesi için karşılıklı çaba ve destek gerektiği belirtildi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder