adscode
adscode
adscode

Özbekistan İle Türkiye Arasında İş Birliği Fırsatları Değerlendirildi

Özbekistan Navoi Valisi Tursunov Normat Tulkunovich ve beraberindeki heyet, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve İzmir Ticaret Borsası üyeleriyle iş birliği fırsatlarını değerlendirdi.

Özbekistan İle Türkiye Arasında İş Birliği Fırsatları Değerlendirildi

Özbekistan Navoi Valisi Tursunov Normat Tulkunovich ve beraberindeki 15 kişilik heyet, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve İzmir Ticaret Borsası üyeleriyle bir araya gelerek iş birliği fırsatlarını değerlendirdi.

Toplantıda, Vali Tulkunovich, Türkiye ile birlikte çalışabileceklerini belirterek, Özbekistan’a Türk yatırımcıları davet etti ve ortak projelerin geliştirilmesi için destek vereceklerini vurguladı.

Özbekistan Navoi Valisi Tursunov Normat Tulkunovıch’in sunum gerçekleştirdiği toplantıda, Özbekistan Yatırım Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Akrom Aliyev de bir konuşma yaptı.

Toplantıya, Navoi İli Vali Yardımcısı Gafforov Elbek Istamovich, Özbekistan Türkiye Ticaret Evi Yönetim Kurulu Başkanı Yangibaev Khamid Davronbekovich gibi üst düzey katılımcılar da iştirak etti. T. C.

Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Yeşim Kebapçıoğlu, Özbekistan’daki ticaret ve yatırım fırsatlarını konu alan toplantının Türkiye-Özbekistan bağlarını güçlendireceğini belirtti. Aynı zamanda, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve İzmir Ticaret Borsası yetkilileri de iş birliğinin önemine vurgu yaptılar. Özbekistan'ın altın madenleri bakımından dünyada dördüncü, altın üretiminde ise dünyada dokuzuncu sırada yer aldığı biliniyor.

Özbekistan Yatırım Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Akrom Aliyev, Özbekistan nüfusunun yüzde 60’ını gençlerin oluşturduğunu vurguladı ve Türkiye ile Özbekistan arasındaki ticaretin artması için uygun ortamın olduğunu söyledi. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder