adscode
adscode
adscode

Özel Okullarda Fiyatlar Tavan Yaptı, Talep Azaldı

Liselere Geçiş Sistemi sonuçları açıklandı ve özel okullardaki fiyat artışları dikkat çekiyor. Talep azalırken devlet okullarına ilgi arttı.

Özel Okullarda Fiyatlar Tavan Yaptı, Talep Azaldı

Liselere Geçiş Sistemi sonuçları açıklandı ve özel okullardaki fiyatlar dikkat çeken seviyelere ulaştı. Özellikle de özel okulların yıllık fiyatları 1 milyon liraya kadar çıktı. Tercih süreci devam ederken öğrenci ve ailelerinin arayışları sürüyor. Eğitim Uzmanı Sadık Gültekin, okulların yıl içindeki giderleri ve masrafları için %300'e yakın artış talep edebildiklerini belirtti.

Fiyatlar tercihlere direkt olarak yansıyor ve önceki yıllara kıyasla özel okullara giden öğrenci sayısında azalma görülürken devlet okullarına talep artışı yaşanıyor. Özel okullardaki fiyat artışları da dikkat çekici düzeyde.

Üsküdar Amerikan Lisesi'nde hazırlık sınıfı fiyatı %100'ün üzerinde artarak 975 bin liraya, Notre Dame de Sion Fransız Lisesi'nde ise 370 bin liradan 953 bin liraya yükseldi. Özel Alman Lisesi'nin fiyatı ise 4 katın üzerinde artarak 905 bin liraya ulaştı. Fransız liselerinde ise ücretler 800 bin lirayı aştı. Fiyatların bu kadar yüksek olması nedeniyle çocuğunu özel okula göndermek isteyen velilerin yıllık en az 300 bin lirayı gözden çıkarması gerekiyor. Öğretmenlerin bu fiyat artışlarından yeterince pay alamaması ise eğitim sistemindeki en büyük sorunlardan biri olarak öne çıkıyor. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder