adscode
adscode
adscode

Özgür Yazılım Kampı Başlıyor

Özgür yazılım felsefesini yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen kamp başlıyor. Katılımcılar çeşitli eğitimlerle GNU/Linux ve özgür yazılım konusunda bilgi sahibi olacaklar.

Özgür Yazılım Kampı Başlıyor

Özgür yazılım felsefesinin Türkiye'de yaygınlaşması amacıyla 2010 yılından beri organize edilen Mustafa Akgül Yaz Kampı, GNU/Linux sistemi ve birçok özgür yazılımı katılımcılara tanıtmayı hedefliyor.

Kamu ve özel sektör çalışanları ile üniversite öğrencilerinin katılabileceği kampta, alanında uzman gönüllü eğitmenler eşliğinde çeşitli eğitimler sunulacak. Katılım ücretsiz olup, sadece konaklama ve yemek masraflarını katılımcılar karşılayacak. 24 Ağustos'ta başlayacak olan kamp, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek.

Ağ Yönetimine Giriş, Blokzincir ile Web3’e Giriş, GNU/Linux Sistem Yönetimi, Kubernetes ve Konteyner Dünyası gibi konularda eğitimlerin verileceği kamp, 31 Ağustos'ta sona erecek. Başvurular 24 Temmuz - 4 Ağustos tarihleri arasında alınacak ve yerleştirmeler 5-11 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder