adscode
adscode
adscode

Pakistan'da Bombalı Saldırı: 3 Ölü, 2 Yaralı

Hayber Pahtunhva'da meydana gelen bombalı saldırıda eski Senatör Hidayetullah Han dahil 3 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Pakistan'da Bombalı Saldırı: 3 Ölü, 2 Yaralı

Dawn'ın haberine göre, polis yetkilisi Muhammad Ali Khan Gandapur, Hayber Pahtunhva'nın Bajaur bölgesinde meydana gelen bombalı saldırı hakkında açıklamalarda bulundu. Gandapur, patlamanın yol kenarına yerleştirilen bir bombanın eski Senatör Hidayetullah Han'ın aracının geçişi sırasında infilak ettirildiğini belirtti. Olayda Han'ın yanı sıra 2 kişinin daha hayatını kaybettiği ve 2 kişinin de yaralandığı ifade edildi. Gandapur, saldırının henüz üstlenen olmadığını ve soruşturmanın devam ettiğini söyledi. Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari, saldırıyı kınayarak hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi. Pakistan'da özellikle Hayber Pahtunhva ve Belucistan eyaletlerinde sıklıkla terör saldırıları düzenleniyor.

İslamabad, bu saldırıların Afganistan'da konuşlu Pakistan Talibanı (TTP) tarafından planlandığını ve yönetildiğini iddia ederken Afganistan bu iddiaları reddediyor. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder